A vállelakadás egy viszonylag gyakori ismert kockázata a természetes úton történő szülésnek. A szülés során a baba válla a szülőcsatornában elakad, ahonnan csak megfelelő műfogással lehet kiszabadítani. A sérülés a kar részleges vagy teljes bénulásában áll. Az édesanya korának növekedésével a szövetek tágulékonysága csökken, ezért a vállelakadás (karidegfonat sérülés) és a következményes felső végtag bénulás kockázata nő.

Az orvosi műhiba a császármetszést indikáló körülmények  (tipikusan a magzat súlybecslése és a magzat és az édesanya medencéjének téraránytalansága) fel nem ismerésében, továbbá a bekövetkezett vállelakadás elhárítására alkalmazott megfelelő műfogás alkalmazásának elmulasztásában  áll.

Legmagasabb megítélt kártérítés

Közel 11 millió forint egy összegű nem vagyoni kártérítés, továbbá majd 2,5 millió forint vagyoni kártérítés és havi 20.000 forint járadék

BUDAPEST  -  KAPOSVÁR  -  SZEGED

© 2017 | Minden jog fenntartva Ezt a honlapot a Dr. Csernus Sándor ügyvéd, a Somogy Megyei Ügyvédi Kamarában bejegyzett iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó
jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

AZ ORVOSI MŰHIBAPER SPECIALISTÁK © 2017 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.